بارکدخوان که با نام اسکنر بارکد ، Barcode Scanner ، Barcode Reader هم شناخته می شود ، دستگاهی است که با استفاده از آن می توانیم بارکد درج شده روی کالاها را خوانده و با سرعت بالا شماره بارکد را در سیستم درج می کند .
در حال حاضر بارکدها با دو فرمت در بازار ارائه می شوند .
- بارکد خطی
- بارکد دوبعدی
بارکد خوان خطی تنها بارکدهایی که به شکل ستونهای کوچک کنار هم هستند را می خواند که این ستونها نمایشگر یک عدد بزرگ هستند.
بارکد خوان های دو بعدی شکل دیگری دارند و معمولا به صورت مربع هستند که علاوه بر عدد می توانند کاراکترهای متنی را نیز در خود جای دهند.
با توجه به اینکه بارکدهای دو بعدی تکنولوژی جدیدتری هستند و پیچیده تر از انواع خطی ، بنابراین معمولا مبلغ بالاتری نیز نسبت به انواع بارکدخوان های خطی دارند .
در حال حاضر تقریبا تمامی کالاهای داروخانه ها دارای بارکد خطی هستند و می توان با استفاده از بارکدخوان ساده خطی شماره های آن ها را خوانده و با سرعت بالا وارد سیستم کرد .اما این روند در حال تغییر به سمت بارکدخوان های دو بعدی می باشد .
به نظر می رسد اگر بخواهیم استفاده مناسبی از بارکد کالاها داشته باشیم ، لازم است که از هر دو نوع بارکدخوان ها استفاده نماییم .
نکته : شماره سریال دفترچه ها هنوز هم به صورت خطی (ستونی) درج می شوند پس برای درج شماره سریال دفترچه بیمه نیز از همین نوع بارکدخوان استفاده می شود .
نکته : بر اساس تقسیم بندی های دیگری نیز می توان به بارکدخوان ها پرداخت
– پایه دار و بدون پایه که در برخی مواقع شما نیاز دارید که از بارکدخوان با پایه استفاده نمایید و در برخی موارد بدون پایه
– رومیزی و دستی ، برخی از بارکدخوانها اصلا امکان جابجایی ندارند و بر روی میز قرار می گیرند و کالاها از مقابل آنها عبور داده می شوند تا بارکدشان خوانده شود
– بی سیم و بدون سیم ، گاهی لازم است برای خواند بارکد یک کالا از میان قفسه ها عبور کرده و بارکد کالا را بخوانید . در این حالت بارکدخوان سیمی فاجعه خواهد بود ، و تنها بارکدخوان بی سیم پاسخگوی شماست .
توصیه ما بر این است که بر اساس نوع استفاده و برنامه ای که برای کار با بارکدخوان دارید انتخاب مناسب داشته باشید . برای مشاوره و تهیه بارکدخوان می توانید با بخش فروش شرکت تماس بگیرید .
در حال حاضر بارکدخوان های زیر عمومیت و محبوبیت بیشتری دارند